A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: models/Content_model.php

Line Number: 390

Backtrace:

File: /usr/www/users/uainte/__cocukgelisimi.com/application/models/Content_model.php
Line: 390
Function: _error_handler

File: /usr/www/users/uainte/__cocukgelisimi.com/application/controllers/Home.php
Line: 73
Function: mostread

File: /usr/www/users/uainte/__cocukgelisimi.com/index.php
Line: 307
Function: require_once

Çocukların diyet yapması doğru mu? - Hamile, bebek, çocuk hakkında herşey

Henüz üye olmadınız mı ?
Üye olmak için tıklayınız

Çocuk Gelişimi

HAFTA HAFTA / AY AY BEBEK GELİŞİMİ
  • Hafta Hafta Hamilelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi

Çocukların diyet yapması doğru mu?


Çocuklar günlük aldıkları enerjinin bir kısmını büyüme ve gelişme için harcamaktadırlar. Gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamak için beslenme çok önemlidir. Bu nedenle çocukların ilk 3 yaşa kadar diyet yapmaları doğru değildir.
 
Çocukların diyet yapmaları yerine‚ sağlıklı ve düzenli beslenmelerini sağlayarak‚ onları spor yapmaya teşvik ederek yaşlarına uygun ideal kiloda olmalarını sağlayabilirsiniz. Her çocuk yağlı, asitli besinleri tüketmeyi sever. Ancak bu kötü alışkanlığı kendi başlarına kazanmazlar‚ belirli yaşa kadar ailesi ve çevresindeki insanlardan etkilenirler. Bu sebeple‚ çocuklarınıza örnek olacak besinler tüketmelisiniz.

Belirli bir yaşa gelmiş ve fazla kilolarından dolayı sağlık sıkıntıları yaşayan çocukların mutlaka bir doktor gözetiminde kendi vücut tiplerine ve yaşlarına uygun diyet programları uygulamaları gerekir. Diyet ile birlikte spor yaparak kilo kaybını hızlandırmak hedeflenmelidir. Ayrıca çocukların diyet listelerinde olan öğünleri atlamamaları gerekir. Aksi takdirde düzensiz beslenme ve çok uzun süre aç kalmalarından kaynaklı olarak gelişimlerinde ciddi problem yaşanabilir.
 
Çocukların kendi başlarına besin alma yetkisine sahip oldukları süre oldukça uzundur. Bu nedenle sizin ona vereceğiniz besinlerle yemek ihtiyacını karşılarlar. Öncelikle kendiniz sağlıklı beslenmeyi benimseyerek ona güzel bir örnek olabilirsiniz. Sizi örnek alan çocuğunuz bu davranışınızdan olumlu şekilde etkilenecektir. Çocuğunuzu sağlıksız besleyerek daha sonra diyet yapmasını değil, sağlıklı besleyerek düzenli aktiviteyi ona benimseterek çocuğunuza örnek olmayı hedefleyin.

ziyaretcimiz bu makaleyi faydalı buldu. Siz bu makaleyi faydalı buldunuz mu? Evet Hayır

İLGİLİ YAZILAR