Henüz üye olmadınız mı ?
Üye olmak için tıklayınız

Çocuk Gelişimi

HAFTA HAFTA / AY AY BEBEK GELİŞİMİ
  • Hafta Hafta Hamilelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi

Hamilelikte 7. Hafta


6. Hafta 8. Hafta
Hamileliğin yedinci haftasında erken hamilelik dönemi belirtileri varlığını sürdürürler. Bulantı ve kusmalarınız şiddetliyse biraz kilo kaybetmiş olabilirsiniz.

Bebeğinizin gelişimi;
Yedinci haftanın sonunda bebeğiniz küçük bir fasulye kadardır, yaklaşık 11 – 13 mm dir. Dirsek eklemleri belirginleşmeye, hafif ağ şeklinde el ve ayak parmakları oluşmaya başlar. Gözlerde koyu benekler oluşmaya, burun delikleri ve kulak bölgelerinde çukurlaşma başlar. Bu haftada bebeğinizin kalbi artık sağ ve sol odacık halinde olup ultrasonografi ile kalp atımı saptanabilmektedir. Bebeğinizin kol ve bacakları, dizler, dirsekler, el ve ayak parmakları ve bu parmaklarda tırnakların minicik taslakları ortaya çıkmış durumdadır. Dudaklar ise bu haftanın sonundan itibaren gelişmeye başlayacaktır.

Ayrıca bebeğiniz gebeliğin en erken dönemlerinden itibaren amniyos kesesi adı verilen bir sıvı içinde korunma altındadır. Bu vücut sıcaklığında olan sıvı, onu hem darbelerden, ısı değişiklikleri gibi zararlı olabilecek etkenlerden korur, hem de bedeninin rahim iç duvarlarına değmeden gelişebilmesi için ona en uygun ortamı hazırlar. Yani soğukta otobüs beklemek, karnınıza birinin yanlışlıkla hafifçe dokunması gibi etkenler bebeğinize zarar vermez.
 
Sizdeki değişiklikler;
Bu haftadan itibaren anne adayları aşermeye başlayabilirler. Hamilelerin üçte ikisinde aşerme gözlenebilir.  Aşermenin net nedeni bilinmese de koku ve tat alımında olan değişim sonucu olabileceği düşünülmektedir. Çok farklı yiyeceklere karşı olabilir. Ayrıca bu hafta memelerde dolgunluk ve gerginlik artar. Kabızlık ve hazımsızlık nedeniyle karında gerginlik olabilir. Bu arada rahim ağzında da değişiklikler olmaktadır. Sümüksü bir akıntı rahim ağzını kapatarak rahim içini korumaya alır.
 
Bu dönemde çevrenin etkisi ile aşırı yemek yememeye çalışmalısınız. Bu haftalarda bebek henüz çok küçüktür ve ihtiyacı olan her şeyi sizden karşılayabilmektedir. Bu nedenle aşırı beslenmeniz hiçbir şekilde bebeğe yaramayacaktır.
ziyaretcimiz bu makaleyi faydalı buldu. Siz bu makaleyi faydalı buldunuz mu? Evet Hayır

Hafta Hafta Hamilelik

Vücudunuzdaki değişimleri ve bebeğinizin gelişimini hafta hafta takip edin.

Hamileliğinizin haftasını İncele