Henüz üye olmadınız mı ?
Üye olmak için tıklayınız

Çocuk Gelişimi

HAFTA HAFTA / AY AY BEBEK GELİŞİMİ
  • Hafta Hafta Hamilelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi

Hamilelikte 22. Hafta


21. Hafta 23. Hafta
Karnınız büyüdükçe bel ve sırt ağrılarınızda artış başlayabilir. Ağırlık kaldırmamalı ve fırsat buldukça dinlenmelisiniz. Bu haftalardan itibaren topuklu ayakkabılar yerine düz ve ortopedik ayakkabıları tercih edin.
 
Bebeğinizin gelişimi;

Bebeğiniz durmaksızın hareket halinde. Bu dönemde rahatlıkla el ve ayaklarını oynatabilir‚ parmağını emebilir ve bacaklarını tutabilir. Şu anda 18-19 cm boyunda ve yaklaşık 350 gr ağırlığında.  

Bu haftalara kadar bebeğinizin kafası vücudundan daha büyükken‚ 22. haftadan itibaren vücut gelişimi hızlanır ve orantı dengelenmeye başlar. Bebeğiniz doğum şeklini almaya başlamıştır. Bebeğinizin göz kapakları oluştu ve göz kırpmaya başladı‚ ışığa gözlerini kırpıştırarak tepki verebilir.

Kız bebeklerde yumurtalık oluşmuştur ve 6000 hücre içeriyordur. Erkek bebeklerin cinsel organları iyice geliştiği için ilk testesteron salgısı ile sperm üretimi başlar. Bebeğinizin algılama ve işitmesi kuvvetlendiği için dışardan gelen sesleri duyabilir ve sizi dinleyebilir. Onunla bol bol konuşun.
 
Sizdeki değişiklikler;

Bu haftalarda mide yanmasından şikayetçi olabilirsiniz. Karnınız büyüdükçe bel ve sırt ağrılarınız yoğunlaşabilir. Ortopetik ayakkabı giymeye dikkat edin. Açık havada yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Açık havada yaptığınız yürüyüşler akşam daha rahat uyumanıza da yardımcı olacaktır.
 
Kabızlık şikayetleriniz olabilir. Hamileliğiniz boyunca lifli besinlere ağırlık vererek kabızlığı engelleyebilirsiniz. Ancak şikayetleriniz çok ise doktorunuza danışarak önerdiği bir ilacı da kullanabilirsiniz. Diş etlerinizde şişme ve zaman zaman kanamalar görülebilir. Vücudunuzda fazla miktarda kana ihtiyaç olduğundan beslenmenizde demir tüketimini artırmalı, kansızlık olması halinde doktorunuzun yönlendirmesiyle demir takviyesi almalısınız. Hormonların etkisi ile, cildinizde ince damar görünümleri ortaya çıkabilir ve hatta yüzde varise benzer şekiller olabilir.

ziyaretcimiz bu makaleyi faydalı buldu. Siz bu makaleyi faydalı buldunuz mu? Evet Hayır

Hafta Hafta Hamilelik

Vücudunuzdaki değişimleri ve bebeğinizin gelişimini hafta hafta takip edin.

Hamileliğinizin haftasını İncele

İLGİLİ YAZILAR