A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: models/Content_model.php

Line Number: 390

Backtrace:

File: /usr/www/users/uainte/__cocukgelisimi.com/application/models/Content_model.php
Line: 390
Function: _error_handler

File: /usr/www/users/uainte/__cocukgelisimi.com/application/controllers/Home.php
Line: 73
Function: mostread

File: /usr/www/users/uainte/__cocukgelisimi.com/index.php
Line: 307
Function: require_once

Çocuk memeden nasıl kesilir? - Hamile, bebek, çocuk hakkında herşey

Henüz üye olmadınız mı ?
Üye olmak için tıklayınız

Çocuk Gelişimi

HAFTA HAFTA / AY AY BEBEK GELİŞİMİ
  • Hafta Hafta Hamilelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi

Çocuk memeden nasıl kesilir?


Memeden kesme, çocuk  ve anne için gerek beden, gerekse ruhsal bakımdan oldukça zor bir dönemdir. Anneler çocuklarını memeden kesmeye karar verdiklerinde kendilerini çocuklarına kötülük yapıyormuş gibi hissedebilirler. Bu süreci her iki tarafında sancısız atlatabilmesi için‚ yavaş yavaş memeden kesmek daha doğru bir davranış olacaktır.
 
Çocuğunuzu memeden keserken birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Örneğin; göğsünüze onun hiç sevmediği besinlerden sürerek memeden tiksinmesini sağlayabilirsiniz. Yine annelerin çok sık tercih ettiği yöntemlerden biri de‚ memeden kesme sırasında çocuklarından ayrı kalmaktır. Bu süreçte‚ anneler çocuklarına görünmeyerek çocuklarını memeden uzaklaştırırlar bu ve bunun gibi birçok yöntemle çocuklar memeden ayrılabilirler.

Çocuklarınızı memeden keserken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da çocuğunuzun buna hazır olup olmamasıdır. Çocuğunuzu memeden uygun zamanda kesmelisiniz. Örneğin; çocuğunuz rahatsızken‚ diş çıkarırken memeden kesmemelisiniz. Çünkü çocuklar hasta oldukları zaman oldukça huysuz olurlar. Bunun üstüne birde memeden kesmek eklenirse çocuğunuzun huysuzluğu iki katına çıkacaktır. Bu durum hem sizi‚ hem de çocuğunuzu oldukça zorlar. Kesme zamanına yakın emme sürelerini azaltarak çocuğunuzun memeden ayrılmasına yardımcı olabilirsiniz. Yöntem ne olursa olsun bu sürede çocuğunuza sempatik davranmalısınız. Bu dönemde onun size çok ihtiyacı var‚ ona yakın olmayı ve sevgi göstermeyi ihmal etmeyin.

ziyaretcimiz bu makaleyi faydalı buldu. Siz bu makaleyi faydalı buldunuz mu? Evet Hayır

İLGİLİ YAZILAR