Henüz üye olmadınız mı ?
Üye olmak için tıklayınız

Çocuk Gelişimi

HAFTA HAFTA / AY AY BEBEK GELİŞİMİ
  • Hafta Hafta Hamilelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi

Hamilelikte 8. Hafta


7. Hafta 9. Hafta
Bu haftada yapılacak ultrasonografi ile bebeğinizin kalp atışı rahatlıkla görebilir ve doppler yardımı ile duyulabilirsiniz. Bu muayene pek çok anne adayı için en heyecan verici muayenelerden biridir. Bu muayeneden sonra anne adayı hamileliğinin ve bebeğinin daha bir farkına varır.
 
Bebeğinizin gelişimi;
Bebeğinizin göz kapakları gözlerini kapatmaya başlarken, gelişmekte olan ciğerlerine giden soluk borusu da genişlemektedir. Sekizinci haftada bebeğinizin kuyruğu hemen hemen kaybolmuş durumdadır. Ayrıca siz hissetmeseniz dahi minik mucize hareket etmeye ve yön değiştirmeye başlamıştır. Hatta bebeğiniz kol ve bacaklar uzamıştır ve kollar dirsekten bükülmüş olarak görülür.  Henüz cinsel organları belli olmadığından cinsiyetini öğrenmeniz bu haftada mümkün değildir.
 
Beyinin hızlı gelişiminden dolayı baş oldukça büyük olarak görülür. Kalpte dört odacık oluşmuş ve bebeğinizin vücudunda kan akımı başlamıştır. Bebeğiniz bu hafta içinde geçen haftaki büyüklüğünün iki katına ulaşmış olup, yaklaşık 2 gram ağırlığındadır.
 
Sizdeki değişiklikler;
Sizde olan değişimler ise, rahiminiz hamilelikten önce yumruğunuz kadar iken, simdi bir portakal büyüklüğüne ulaşmıştır. Hamilelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt değişiklikleri olabilir.  Hamilelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelir.
 
Hamileliğinizin bu haftasında farklı bazı başka değişiklikler de hissedebilirsiniz.  Örneğin belli yiyeceklerden ve keskin kokulardan iğrenebilirsiniz. Ayrıca vücudunuz yeni bir canlı yaratmak üzere fazla çalıştığı için kemiklerinizde bu haftalarda aşırı yorgunluk olabilir. Mide ekşimesi ve hazımsızlık şikayetleri de görülmeye başlanabilir. Bu şikayetlerin nedeni hormonlar etkisi ile tüm sindirim sistemi hareketlerinin yavaşlaması, mide boşalma zamanının uzamasıdır. Meyve, sebze gibi lifli gıdalar yenmesi, geceleri yatmadan yemek yenmemesi şikayetlerin azalmasına yardımcı olabilir.
ziyaretcimiz bu makaleyi faydalı buldu. Siz bu makaleyi faydalı buldunuz mu? Evet Hayır

Hafta Hafta Hamilelik

Vücudunuzdaki değişimleri ve bebeğinizin gelişimini hafta hafta takip edin.

Hamileliğinizin haftasını İncele