Henüz üye olmadınız mı ?
Üye olmak için tıklayınız

Çocuk Gelişimi

HAFTA HAFTA / AY AY BEBEK GELİŞİMİ
  • Hafta Hafta Hamilelik
  • Ay Ay Bebek Gelişimi

Bebek tırnağı nasıl kesilir?


Bebeklerin tırnakları yetişkinlerinkine oranla daha ince olduğundan daha keskindir. Yenidoğan bebeklerin tam kas hâkimiyeti olmadığı için tırnaklarıyla yüzlerini çizme olasılıkları çok yüksektir. Ebeveynlerin pek çoğu çözüm yolu olarak bebeklerine eldiven giydirmeyi seçerler. Fakat bebeklerin ilk kullandıkları organ elleridir. Bunun nedeni kendilerine en yakın organın elleri olmasıdır.

Bu yüzden yeni doğmuş bir bebeğe uzun bir süre eldiven takmak onun ellerini kullanmasını geç öğrenmesine neden olur. Bu da bebeğinizin motor gelişimini yavaşlatır. Bebeğinize doğduğu andan itibaren eldiven takmak yerine tırnaklarını kesmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bebeklerin tırnaklarını keserken dikkat etmeniz gerekenler;

Rahat bir yere yerleştirin
Bebeğinizin tırnaklarını kesmeniz için en doğru zaman banyo sonrasıdır. Tırnaklarını kesmeden önce bebeğinizi rahat bir yere yerleştirmelisiniz.

Parmaklarını sıkıca tutun
Bebeğiniz uyanıkken tırnaklarını kesmeye çalışıyorsanız yaralanmalardan ve kazalardan korunmak için parmaklarını sıkıca tutmalısınız. Çünkü bebeğiniz elini sık sık kapatmak isteyecektir. Tırnaklarını keserken mutlaka bebekler için olan tırnak makası kullanmalı ve bebeğinizin el tırnaklarını yapısına uygun olarak kavisli kesmelisiniz.

Tırnaklarını pürüzsüzleştirin
Bebeğinizin tırnaklarıyla yüzünü ve vücudunuzu yaralamaması için kestikten sonra bebek törpüsü ile tırnaklarını pürüzsüzleştirmelisiniz.

Ayak tırnaklarını kesmek
Ayak tırnaklarını kesmek el tırnaklarına göre daha kolaydır. Ayak tırnaklarını keserken düz şekilde kesebilirsiniz.

Bebeğinizin tırnaklarını keserken parmağını kesmemek için çok dikkatli olmalısınız. Eğer yanlışlıkla parmağını keserseniz panik yapmayın ve kanayan kısmı temiz bir gazlı bezle sarın. Genellikle kesik derin değildir ve kanama kısa bir süre içinde duracaktır.

ziyaretcimiz bu makaleyi faydalı buldu. Siz bu makaleyi faydalı buldunuz mu? Evet Hayır

İLGİLİ YAZILAR